sys-logo Slika

O nama

 

Privatna zdravstvena ustanova Ibn Sina je osnovana u septembru 1996. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina, u cilju pružanja usluga iz oblasti medicine, farmacije i trgovine lijekovima.

 

Jedan smo od lidera u oblasti apotekarske djelatnosti na tržištu Tuzlanskog kantona i Brčko distrikta, gdje poslujemo u okviru 40 ogranka (apoteka) koji se nalaze u: Tuzli, Živinicama, Srebreniku, Teočaku, Lukavcu, Kalesiji, Gradačcu, Gračanici, Višći, Brčkom i Puračiću. Sjedište Ustanove se nalazi u Tuzli, u ulici Prve tuzlanske brigade br. 5. Naš kolektiv čini više od 200 zaposlenih različitih zanimanja i profila, koji se konstantno usavršavaju i educiraju u cilju poboljšanja kvalitete naše usluge.

Od 2017-te godine, sastavni dio našeg lanca čini i PZU Apoteke Oaza Zdravlja, koju čini 6 apoteka na području grada Sarajeva.

 

Apoteke Ibn Sina sarađuju sa renomiranim veledrogerijama i veletrgovcima iz Bosne i Hercegovine. Pored širokog asortimana lijekova domaćih i stranih proizvođača, te lijekova sa esencijalne liste, u našim apotekama možete naći magistralne i galenske pripravke koje izrađujemo u vlastitom galenskom laboratoriju, zatim pomoćna ljekovita sredstva, čajeve, multivitamine, dodatke ishrani, program dječije hrane i pomagala za bebe, higijenski i sanitetski program, sredstva za njegu i ostale kozmetičke preparate i dijetetske proizvode. Ukratko, sve što je potrebno za kvalitetniji i zdraviji život današnjeg čovjeka.

 


 

 

Slika

Naziv naše ustanove se vezuje za čuvenog liječnika i naučnika Avicenu (latinizirano ime) odnosno Abu Ali Husain ebn Abdallah Ebn-e Sina ili Abu Ali Al-Husain, koji je živio od 980. do 1037. godine. Bio je vodeća i najutjecajnija ličnost u nauci i filozofiji u islamskom svijetu koji svoju filozofiju dijelom temelji i na Aristotelovom učenju, te učenju neoplatonista. Studirao je teologiju, fiziku, matematiku, medicinu, filozofiju, logiku, pravo i književnost. Bavio se, između ostalog i alhemijom, astronomijom, psihologijom, etikom, te raznim drugim disciplinama. Kao čudo od djeteta, do svoje šesnaeste godine je već važio za ljekara od ugleda. Do svoje osamnaeste godine je ovladao svim do tada poznatim naukama.

0 0
Slika 77
© 1996.god - 2023 apoteke-ibnsina.com. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR